PROJECT DETAILS

  • Completion¬†Date:
  • Location:¬†Paddington, Eastern Suburbs
  • Job Type: Major Renovation
  • Specialisation:¬†Terrace, Heritage

ABOUT THIS PROJECT

This was a major renovation and attic space conversion we were appointed to undertake.

We were a referral from the Structural Engineer to the Owner who turned out to be a fantastic Client.

The large and wide terrace house was in a poor condition having suffered a low cost renovation in the 1970 era.

The Architect was Genevieve Lilley and she brought the home alive with her introduction of light filled spaces.

The attic space was converted into a large bedroom with ensuite bathroom and traditional dormer window.

The first floor rooms were opened up and a new bathroom was created.

The ground level area was opened-up dramatically to an open plan layout comprising Kitchen, Powder room, Dining room and Laundry.

A lightwell was created to direct natural light into these areas and create a garden which could be viewed from inside the home.

The rear yard was opened-up and landscaped as an entertainment area whilst doubling as car parking space off the street.

The challenging aspect of the project was to prop the rear rooms up in place whilst we demolished the support walls from underneath, then rebuilt them in the new designed form to again support the rooms above.

A new relocated timber staircase in traditional fretwork string finish bore testimony to the past history whilst the renovation created a living environment rarely seen in the traditional terrace house building.

 

WORKS IN PROGRESS

WORKS COMPLETE